B12 takviyesi zararları

B12 fazlalığı hangi hastalıklara yol açar?

B12 fazlalığı; panik atak, stres, gerginlik, uykusuzluk, karın ağrısı, bulantı, ishal, sivilcelenme gibi şikayetler ortaya çıkabilir. B12 vitamini suda eriyen bir vitamindir. Beslenme alışkanlıklarınıza dikkat! İlerleyen yaşla birlikte B12 vitamini emilimi azalır.

B12 vitamin hapı yan etkileri nelerdir?

Hafif yan etkiler: Ağrı, kızarıklık veya enjeksiyon bölgesinde kaşıntı, hafif ishal, vücutta şişme hissi. Derhal tıbbi müdahale gerektiren ciddi yan etkiler: Kas krampları, düzensiz kalp atışı, olağandışı zayıflık veya yorgunluk, ayak bilekleri veya ayaklarda şişme.

B12 vitamini kimler kullanamaz?

Benexol'ün 12 yaşından küçüklerde, hamilelerde ve emziren annelerde kullanımı önerilmez. Genellikle tedavi birkaç hafta sürse de bazen doktor ilacın birkaç ay kullanılmasını da önerebilir. İshal, hazımsızlık, bulantı, karın ağrısı ve idrar kokusunda anormallik en yaygın görülen yan etkileridir.

B12 kaç olursa tehlikeli?

Ölçümleri yapan laboratuvarlar alt sınır olarak 200 pg/ml değerini kabul ediyorlar. Bu değerleri dikkate alan hekimler de B12 rakamları 200-300 civarında olanlara “B12 takviyesi kullanmanız gerekmez” önerisinde bulunuyorlar. Peki doğrusu ne? “Optimal” yani “güvenli” alt sınır 500 olmalı.

Canan Karatay B12 vitamini kaç olmalı?

Canan Karatay B12 vitamininin kandaki değerini 800'den düşükse eksik olarak nitelendiriyor. B12'nin 1000 pg/ml olması gerektiğini söylüyor.

B12 vitamini ne kadar süre kullanılmalı?

Yorgunluk için verilen hapları da (B12 gibi) sabah saatlerinde almak daha iyi olacaktır. Prensip olarak günde bir kere kullanılması önerilen takviyeleri sabah almakta fayda var.

B12 vitamin hapı kilo aldırır mı?

B12 vitamini kilo aldırır mı? B12 vitamini enjeksiyonu bazı kilo verme diyetlerinde önerilir. Ancak ister enjeksiyon isterse ağızdan tablet ile alınan B12 vitamin takviyelerinin kilo vermede bir etkisi yoktur.